Καταγγελίες για λαθρεμπόριο τσιγάρων στον Πειραιά καταγγέλλει ο εμπορικός σύλλογος

Καταγγελίες για λαθρεμπόριο τσιγάρων στον Πειραιά καταγγέλλει ο εμπορικός σύλλογος

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 16:05

«Τριτοκοσμική παζαρούπολη» τείνει να μετατραπεί ο «σύγχρονος» Πειραιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, καταγγέλλοντας τη μεγάλη ανάπτυξη του παράνομου εμπορίου, καθώς και του λαθρεμπορίου τσιγάρων, που ήδη έφτασε στην Πλατεία Λουδοβίκου στον Πειραιά. Κάθε Κυριακή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και γύρω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, στήνονται παράνομα παζάρια με απλωμένα σεντόνια όπου πωλείται κάθε είδους πραμάτεια και το λαθρεμπόριο τσιγάρων ανθεί.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, όλοι οι αρμόδιοι φορείς - ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η γενική γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Πειραιά, η αστυνομική δ/νση, η δημοτική αστυνομία Πειραιά, το ΣΔΟΕ και ο ΕΦΕΤ - έχουν ενημερωθεί σχετικά, από την προηγούμενη Δευτέρα 24/10 ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταστολή του φαινομένου.

Και ενώ - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον δήμο και την αστυνομία καθώς την Κυριακή 30/10 διενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον προσωρινό περιορισμό του παράνομου παζαριού, ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι έμποροι του Πειραιά, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών οργάνων, στήθηκε εκ νέου το ίδιο σκηνικό, που διήρκησε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

«Η κατάσταση αυτή» όπως καταγγέλλουν οι έμποροι, «αναδεικνύει την έλλειψη προσωπικού στους αρμόδιους φορείς ελέγχου και αστυνόμευσης, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, εν τούτοις αδυνατούν να διαχειριστούν την επιτακτική και συστηματική ανάγκη καταστολής της παρανομίας που διαδραματίζεται στην πόλη του Πειραιά».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά τονίζει στην ανακοίνωση συγκεκριμένα: «Στον αντίποδα αυτής της απαράδεκτης και προσβλητικής για την πόλη μας εικόνα, βρίσκεται το νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο, που ήταν και θα παραμείνει για καιρό όπως φαίνεται ο εύκολος στόχος που η Πολιτεία χτυπά αλύπητα, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται περίτρανα η αδυναμία της να αντιμετωπίσει μια χρόνια παθογένεια της ελληνικής οικονομίας, αυτή του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, που συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην παρατεταμένη αιμορραγία των δημόσιων ταμείων και του νόμιμου εμπορίου».

 

http://www.newsbeast.gr

Read 3817 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…