Συνελήφθησαν 7 άτομα για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν 7 άτομα για λαθραία τσιγάρα

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 09:33
Στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν χθες (02-03-2015) από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν συνολικά επτά  άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα.
 
Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και της Ο.Π.Κ.Ε., μεσημβρινές ώρες της 02-03-2015 στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, μία 38χρονη αλλοδαπή, ένας 35χρονος Έλληνας και μία 38χρονη ομογενής.  Στην κατοχή των δύο πρώτων και σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.865 λαθραία τσιγάρα και 72 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, ενώ σε διαμέρισμα που διατηρούσε η τελευταία, ως αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.161 πακέτα αδασμολόγητα τσιγάρα.
 
Από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε λαϊκή αγορά στην περιοχή Χαριλάου και στο κέντρο της πόλης, συνελήφθησαν  38χρονος ομογενής και τρεις αλλοδαποί ηλικίας 39, 23 και 27 ετών. Ο 38χρονος κατείχε και διέθετε προς πώληση 952 πακέτα τσιγάρα, η 39χρονη 223 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού, ενώ ο 23χρονος με τον 27χρονο 30 πακέτα, τα οποία στο σύνολό τους, δεν έφεραν τη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Το ύψος των διαφυγόντων δασμών φόρων και τελών από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.
 
http://www.peripsiloukapnou.gr
Read 11246 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…