Στην ανακρίτρια οι 2 από τους συλληφθέντες για τις 3500 κούτες λαθραίων τσιγάρων

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015 12:17

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγούνται σήμερα (20/3) δύο από τα 15 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεταφοράς ποσότητας «μαμούθ» λαθραίων τσιγάρων, που εξαρθρώθηκε προ ημερών από άνδρες του Λιμενικού, στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου, στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Λιμένων.

Πρόκειται για τους δύο ντόπιους οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με τους 6 Ουκρανούς-μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Zahra» και οποίοι την Πέμπτη (19/3) κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

Ο ένας από τους Έλληνες (ένας 35χρονος Χανιώτης) αναμένεται να απολογηθεί στις 11 το πρωί, ενώ ο δεύτερος θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας στις 12 το μεσημέρι.

Και οι δύο –όπως άλλωστε και οι 6 Ουκρανοί- βαρύνονται με τις κακουργηματικές κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν την τέλεση περισσοτέρων πράξεων σχετικά με την αποφυγή καταβολής νόμιμου φόρου, τέλους δασμού, κατά την εμπορία και εισαγωγή εμπορεύματος, καθώς και της λαθρεμπορίας από κοινού, από την οποία το Ελληνικό δημόσιο στερήθηκε από δασμούς και φόρους, ποσό που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι 7 που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη (17/3), αναμένεται να απολογηθούν αύριο Σάββατο (21/3).

http://www.ekriti.gr

Read 12317 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…