Στο εδώλιο14 άτομα για το παράνομο εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική

Στο εδώλιο14 άτομα για το παράνομο εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ Σάββατο, 30 Μάιος 2015 11:41

Σε δίκη παραπέμπονται μέλη του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής, από το οποίο "πέρασε" η αδειοδότηση τού εργοστασίου παρασκευής λαθραίων τσιγάρων στην Άφυτο, η αποκάλυψη του οποίου έφερε στο "φως" τη δράση πολυμελούς κυκλώματος που εξιχνιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2010.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών Ελένης Κοντακτσή,
στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης συνολικά 14 άτομα.
Εκτός από τους τότε νομαρχιακούς συμβούλους, παραπέμπονται να δικαστούν δύο πρώην αντινομάρχες Χαλκιδικής, ο τότε προϊστάμενος πολεοδομικών εφαρμογών Νέων Μουδανιών,ο εκ των βασικών κατηγορουμένων της κεντρικής υπόθεσης κ.ά.

Κατά περίπτωση θα λογοδοτήσουν -μεταξύ άλλων- για ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, παθητική δωροδοκία, ηθική αυτουργία στις προηγούμενες πράξεις.

Στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου περιγράφονται οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ώστε η αποθήκη να μετατραπεί σε "νόμιμο" εργοστάσιο ενώ αναφέρει ότι ένας εκ των κατηγορούμενων αντινομαρχών χρηματίστηκε από τον "πρωταγωνιστή" του κυκλώματος για να μεσολαβήσει για την έκδοση της άδειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση-γνωμοδότηση του νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής υπέρ της εγκατάστασης της παράνομης επιχείρησης ελήφθη παρά τις έντονες αντιδράσεις των μελών που αποτελούσαν την αντιπολίτευση του συμβουλίου, οι οποίοι και την καταψήφισαν.

Για την κύρια υπόθεση, το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, σε πρώτο βαθμό, επέβαλε το Μάρτιο του 2012 ποινές κάθειρξης που φτάνουν τα 21 χρόνια.

Ανάμεσα σε αυτούς που καταδικάστηκαν για συμμετοχή στο κύκλωμα, ήταν δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read 11560 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…