Πακιστανοί είχαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων

Πακιστανοί είχαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015 15:57

Δεν πρόλαβαν να «σπρώξουν» στην αγορά της Πτολεμαΐδας τα χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων που είχαν αγοράσει από έναν ομοεθνή τους,

Δεν πρόλαβαν να «σπρώξουν» στην αγορά της Πτολεμαΐδας τα χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων που είχαν αγοράσει από έναν ομοεθνή τους, δυο Πακιστανοί λαθρέμποροι. Η αιφνιδιαστική έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας αποκάλυψε το παράνομο εμπόρευμα και τους έφερε στο κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Η αξιοποίηση των πληροφοριών οδήγησε τους αστυνομικούς στα σπίτια των δυο αλλοδαπών, όπου βρέθηκαν συνολικά 2.564 πακέτα τσιγάρων και 38 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ κατασχέθηκαν και 580 ευρώ που προέρχονταν από την πώλησή τους. 

*** Ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 717 γραμμαρίων είχε στην κατοχή του ένας 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

*** Στη Λάρισα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 37χρονος Αλβανός, όταν βρέθηκε στην κατοχή του μια νάιλον συσκευασία με χύμα αφορολόγητο καπνό βάρους 206 γραμμαρίων και κατασχέθηκε. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και ο καπνός εστάλη στο Τελωνείο της πόλης για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

 

http://www.protothema.gr

Read 7200 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…