Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις για το φορτίο λαθραίων τσιγάρων – 2 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί

Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις για το φορτίο λαθραίων τσιγάρων – 2 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2015 08:18

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν στο πλήρωμα του πλοίου το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα, το βράδυ της Παρασκευής (6/11), ανοιχτά της Ιεράπετρας

Σύμφωνα με το cretapost, οι συλληφθέντες είναι 13: Επτά Αιγύπτιοι (που αποτελούν το πλήρωμα του τσιγαράδικου), 2 Έλληνες (πατέρας και γιος), 3 κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού (που είναι αδέλφια και φέρεται να ήταν οι παραλήπτες του παράνομου φορτίου) και ένας Έλληνας που φέρεται να ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τα φορτηγά που βρέθηκε στην περιοχή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά χθες (Σάββατο 7 Νοεμβρίου) το βράδυ στον Εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος – εξαιτίας του μεγάλου αριθμού του παράνομου φορτίου.

Όπως αναφέρει το cretapost, το πλήρωμα του τσιγαράδικου κατηγορείται για την μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, ενώ οι δύο ψαράδες – πατέρας και γιος – αλλά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι ως συνεργοί και μεταφορείς των λαθραίων τσιγάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν γνώριζε για το σκοπό του ταξιδιού.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών αρχών, το κράτος θα έχανε από το συγκεκριμένο φορτίο τσιγάρων περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

http://www.newsbomb.gr

Read 20519 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…