Ελεύθερο θα είναι στην Αγγλία το ηλεκτρονικό τσιγάρο μετά το Brexit

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 09:00

Καθότι πολύς λόγος γίνεται για επικείμενη επιστροφή στην Αγγλική αγορά των τσιγάρων με μέντα και των μισών πακέτων των 10 λόγω της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε, θα είναι πλέον γεγονός αν υπερψηφιστεί η ελεύθερη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους εσωτερικούς χώρους αφού η χώρα δεν είναι πια υποχρεωμένη να ακολουθήσει την ντιρεκτίβα της Ε.Ε. για τα καπνικά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με το επίπεδο των ατόμων που καπνίζουν να κυμαίνεται στο 15% του πληθυσμού, η Αγγλική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη για την περαιτέρω μείωσή του μέσω της ελεύθερης χρήσης των ηλεκτρονικών υποκατάστατων όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τον θερμαινόμενο καπνό. Οι αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης υπήρξαν θετικές από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβάνοντας τους παρασκευαστές και την καπνοβιομηχανία.
 
Ο Πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας BAT (British American Tobacco) δήλωσε πως «υιοθετώντας αυτήν την πιο αληθοφανή προσέγγιση και εμπλέκοντας την καινοτομία στον τομέα της νικοτίνης, πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα έχει περισσότερες πιθανότητες επίτευξης των στόχων της αναφορικά με την υγεία και το κάπνισμα».
 
Ο Πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, είπε «Θέλω να εκφράσω την επί μέρους ικανοποίησή μου που η αντικαπνιστική εκστρατεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας πρόκειται να κάνει θετική αναφορά στις συστάσεις της σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, και που η κυβέρνηση δεσμεύει την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας καθώς αποχωρούμε από την Ε.Ε.», ενώ στέλεχος μεγάλου παρασκευαστή ηλεκτρονικών τσιγάρων δήλωσε ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει την ευκαιρία να ηγηθεί της κατάπαυσης του καπνού και ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την απίστευτη αύξηση της αγοράς υποκατάστατων, που αποτελούν μια από τις πιο εξελισσόμενες βιομηχανίες καταναλωτικών αγαθών παγκοσμίως».
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της ένωσης καπνιστών FOREST δήλωσε ότι «Στον 21ο αιώνα οι πολιτικές για το κάπνισμα πρέπει να εστιάζονται σε προϊόντα μειωμένης έκθεσης σε κίνδυνο παρά στην απαγόρευση και σε άλλες περιοριστικές πρακτικές», σχολιάζοντας και την επικείμενη απαγόρευση του καπνίσματος στους εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων και στα ψυχιατρεία και τις φυλακές, και πρόσθεσε ότι «το σχέδιο του ελέγχου πρέπει να συμπεριλάβει μια πιο συστηματική επισκόπηση των μέτρων όπως της υποχρεωτικής απόκρυψης των τσιγάρων στα σημεία πώλησης και όπως των ουδέτερων πακέτων».
 
 
https://fysiologiko-kapnisma.blogspot.gr
Read 1046 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Οκτ 12, 2017
Κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας ερωτώντας τον αν το πλοίο με τα λαθραία ...
Post by Διαχειριστής
- Οκτ 19, 2017
Σαράντα πολίτες βρήκαν εργασία στους πρώτους μήνες λειτουργίας τουJob Center Πρόκειται για το πρώτο Κέντρο ...
Post by Διαχειριστής
- Οκτ 19, 2017
Σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 95% λιγότερο επιβλαβές από τον καπνό ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…