Νέες Ευκαιρίες και Προκλήσεις το 2018 για τη Μικρή Λιανική

Νέες Ευκαιρίες και Προκλήσεις το 2018 για τη Μικρή Λιανική

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 11:54
Νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών, προκειμένου ο κλάδος και τα μέλη του να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργούν τα νέα προϊόντα εναλλακτικού καπνίσματος-ατμίσματος. 
Όπως τονίζει ο κ. Γιώργος Δούκας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής στο περιοδικό "Retail & Tobacco News" (Direction Business Network), "δύο καπνοβιομηχανίες αυτή την στιγμή κυκλοφορούν  στην χώρα μας προϊόντα εναλλακτικού καπνίσματος-α- τμίσματος και φυσικά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Το Συνδικάτο  παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό από κοντά, ήδη έχει μιλήσει με τις περισσότερες καπνοβιομηχανίες που κυκλοφορούν  τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και έχουμε δρομολογήσει τα εξής:
  1. Εκπαιδευτικό κέντρο που θα αφορά την πλήρη εκπαίδευση στο ηλεκτρονικό κάπνισμα των ιδιοκτητών και υπαλλήλων της Μικρής Λιανικής.
  2. Ειδικά σεμινάρια από στελέχη των καπνοβιομηχανιών σε χώρους που θα επιλέξουν οι καπνοβιομηχανίες.
Η πλειοψηφία των καπνοβιομηχανιών θέλει να βοηθήσει την Μικρή Λιανική αλλά θα πρέπει και όλοι οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται  για την επιβίωσή τους, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα". 
Σύμφωνα με τον κ. Δούκα θα πρέπει όμως να αλλάξει νοοτροπία "διότι από παραγγελιολήπτες θα πρέπει να γίνουμε και πωλητές. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα εξειδικευμένο είδος που χρειάζεται συνεχώς εκπαίδευση και για το οποίο πρέπει να παρακολουθείς τις εξελίξεις της αγοράς. Ήδη όλες οι καπνοβιομηχανίες που έχουν προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στις μεγάλες αγορές δηλαδή, σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό, οι οποίες φυσικά εντός του 2018 θα εμφανίσουν και αυτές τα δικά τους προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου".
Συγκεκριμένα όπως τονίζεται η εταιρεία ALTRIA, γονέας της Phillip Morris στην Αμερική, έχει εξαγοράσει τρεις εταιρείες,  τις Avail Vapor, Vape Forward  και Nicocig. Ο κ. Δούκας επισημαίνει πως "τo ερωτηματικό αυτή την στιγμή που υπάρχει όσον αφορά την Phillip Morris είναι ένα και μοναδικό: ο ξένος τύπος αναφέρει ότι μία εξ αυτών των εταιρειών έχει 102 καταστήματα που προορίζονται να γίνουν καταστήματα πώλησης IQOS, δεν γνωρίζουμε προς το παρόν εάν το ίδιο μοντέλο θα υπάρξει και στην Ελλάδα, δηλαδή αν θα υπάρχουν ιδιόκτητα  καταστήματα  IQOS που  μόνο εκεί θα πωλούνται τα προϊόντα της Phillip Morris. Φυσικά όλο αυτό θα ξεκαθαρίσει στο μέλλον όσον αφορά την χώρα μας. Η Japan  Tobacco International, η British American Tobacco και η Imperial Tobacco Group διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες μέσω των καταστημάτων της Μικρής Λιανικής σε όλο τον κόσμο. Οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες ΚΑΡΕΛΙΑ και ΣΕΚΑΠ προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε εάν θα μπούνε και αυτές στο μέλλον και στον Κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου".
Το σίγουρο είναι ένα…
Ότι το τοπίο αλλάζει ριζικά για την Μικρή Λιανική, οι εξελίξεις τρέχουν και όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει άμεσα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Πέραν όλων αυτών σημειώνεται πως  ταυτόχρονα τρέχουν και οι εξελίξεις που αφορούν τα ακανθώδη θέματα φορο λογίας καπνικών, αδειοδοτήσεις μέσω δήμων, πρόστιμα, κ.λπ. Επίσης μεγάλες αλλαγές αναμένονται στη μικρή λιανική καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2018 έχει ξεκινήσει και η διανομή των παγωτών από αντιπροσώπους των καπνικών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο σχήμα μέχρι αυτή τη στιγμή συμμετέχουν οι δύο αντιπρόσωποι της Philip Morris και 6 αντιπρόσωπoι από άλλες καπνοβιομηχανίες. Παράλληλα εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα της κάνναβης και πώς θα κερδίσει η Μικρή Λιανική και στον τομέα αυτό, μιας και η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχετικό νομοσχέδιο. Να τονιστεί πως η κρίση και τα προγράμματα προσαρμογής έχουν επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο της Μικρής Λιανικής. Ειδικά στην Αττική έχουν απομείνει σήμερα 6.440 σημεία πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων (περίπτερα και μίνι μάρκετ) από 10.550 που ήταν το 2009, ενώ τα περίπτερα που σήμερα είναι ανοιχτά, μετά βίας φθάνουν τα 3.000.
 
 
https://thedayaftergr.blogspot.gr
Read 663 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Μυρτώ Δημητριάδη
- Οκτ 18, 2018
Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού ...
Post by Διαχειριστής
- Δεκ 08, 2018
Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και επίσημα η φημολογούμενη εδώ και ημέρες συμφωνία μεταξύ της εταιρείας  ...
Post by Διαχειριστής
- Οκτ 26, 2018
Τους φόβους τους ότι θα επιστρέψουν στο τσιγάρο, αν ισχύουν οι πληροφορίες για τα νέα δεδομένα που φέρνει στη ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…