Κούλογλου: Τα Λόμπι Των Φαρμακοβιομηχανιών Αντιδρούν Στην Ιατρική Κάνναβη

Κούλογλου: Τα Λόμπι Των Φαρμακοβιομηχανιών Αντιδρούν Στην Ιατρική Κάνναβη

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 09:58

Για τις προοπτικές της κάνναβης για τη χώρα και την επιστημονική κοινότητα αλλά και τον πόλεμο των φαρμακοβιομηχανιών στην ιατρική χρήση της μίλησε στην εκπομπή «Αγροτική ματιά» του τηλεοπτικού σταθμού Thrakinet με το δημοσιογράφο Σάκη Αντωνίου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Ό​πως ​ανέφερε, ​η Ελλάδα, εξαιτίας της υστέρησης του νομικού πλαισίου έχει μείνει αρκετά πίσω στην έρευνα σε σχέση με άλλες χώρες ενώ θα μπορούσε να απασχολήσει ικανούς νέους επιστήμονες. «Η δαιμονοποίηση της κάνναβης είχε ανακόψει πλήρως την επιστημονική έρευνα και είχε αποθαρρύνει τους επιστήμονες», είπε προσθέτοντας ότι με την αλλαγή του πλαισίου η χώρα δεν πρέπει να μείνει πίσω αλλά να μπει στο χώρο των τεχνολογικών ανακαλύψεων και να πρωταγωνιστήσει.

Παράλληλα όμως, επεσήμανε ότι η παραδοσιακή φαρμακοβιομηχανία και οι μεγάλες πολυεθνικέςείναι πολέμιοι της φαρμακευτικής κάνναβης, φοβούμενες ότι οι εναλλακτικές θεραπείες σε ορισμένες ασθένειες θα εκτοπίσουν τα παραδοσιακά σκευάσματα.

Πολύ ισχυρά λόμπι πιέζουν την Ευρωβουλή ώστε να μην υπάρχουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την κάνναβη σε επίπεδο Ε.Ε.

«Η εξέλιξη αφορά μόνο όσα κάνει κάθε χώρα στο δικό της θεσμικό πλαίσιο. Στη Γερμανία, τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν πλέον τις θεραπείες με τη φαρμακευτική κάνναβη, στην Ιταλία τα προϊόντα παράγονται από το στρατό», ανέφερε.

Από την ιατρική κάνναβη παράγονται μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα σε μορφή χαπιών,σιροπιού ή ελαίου που επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα από συμβατικές θεραπείες σε συγκεκριμένες ασθένειες, είπε και σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές και αποτελούν προστατευόμενες παραγωγές ώστε να μην περνάνε στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, χρειάζεται προσοχή, καθώς όπως επεσήμανε ο ευρωβουλευτής, έχει γίνει πλέον πολύ εύκολη η πρόσβαση των νέων στην κάνναβη. «Αυτή η τάση δεν πρέπει να ενισχυθεί με κανένα τρόπο. Πρέπει όμως να σταματήσουμε και να το θεωρούμε διαβολικό. Εάν ένας έφηβος αρχίσει να καταναλώνει αλκοόλ, οι συνέπειες θα είναι πάλι καταστροφικές».

Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στα δικαστήρια έφηβοι δεκαπέντε ετών για μικροποσότητες χασίς

Προσέλκυση μεγάλων εταιριών και στήριξη σε ομάδες αγροτών

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την παραγωγική και αναπτυξιακή διέξοδο που συνιστά η κάνναβη για τη χώρα και περιοχές όπως η Θράκη, όπου σχεδιάζονται μεγάλες καλλιέργειες και επενδύσεις.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, αναμένεται η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου με την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων ώστε να δώσει τη δυνατότητα για επενδύσεις όχι μόνο σε μονοπωλιακούς πολυεθνικούς ομίλους αλλά και σε μικρούς παραγωγούς και ομάδες αγροτών.

 

Πηγή: TVXS

Read 374 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Απρ 24, 2018
Στον τρόπο με τον οποίον «έτρεξε» η επιχείρηση της Αστυνομίας για ...
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 17, 2018
Οι συνοπτικές πωλήσεις (από τις αγορές με παραγγελίες) των τεχνολογικών ράβδων καπνού των HEETS για την συσκευή του ...
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 10, 2018
Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Επενδύσεων Το διασυνοριακό ηλεκτρονικό ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…