Τον Ιούνιο θα λειτουργήσουν στην π.Γ.Δ.Μ. οι νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καπνών του Σ.Ε.Κ.Ε.

Τον Ιούνιο θα λειτουργήσουν στην π.Γ.Δ.Μ. οι νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καπνών του Σ.Ε.Κ.Ε.

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 09:21

Για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας καπνών της Συνεταιριστικής Ένωσης Ελλήνων Καπνοπαραγωγών (Σ.Ε.Κ.Ε.) στην πόλη Πρίλεπ το οποίο κτίζεται εγκάθετα και Βόρεια της Πτολεμαΐδας στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με ανάδοχο τον Ελληνικό Συνεταιρισμό.

Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός που είναι απόφοιτος του σημερινού Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θράκης ως της τότε Βιομηχανικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και από την Ξάνθη ως ο πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Ε. δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση των τοπικών αρχών της περιοχής και αισιόδοξος για το έργο και την επένδυση που υλοποιεί ο Συνεταιρισμός του λέγοντας ότι οι καταναλωτές στήριξαν την επέκταση των επιχειρήσεων στην π.Γ.Δ.Μ. αποδεικνύοντας το ισχυρό ενδιαφέρον του κλάδου στα καπνά Ανατολικού τύπου.

Σε σχέση με το 2017 κατά το οποίο ο Σ.Ε.Κ.Ε. συνεργαζόταν με 3.500 καπνοπαραγωγούς οι οποίοι τότε παρήγαγαν 2.500 τόννους καπνών ο Συνεταιρισμός ευελπιστεί φέτος το πλήθος τους να ξεπεράσει τους 5.000. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μονάδα επεξεργασίας τον Ιούνιο όταν οι εργαζόμενοι στον Σ.Ε.Κ.Ε. θα έχουν αυξηθεί από τους 250 στους 350 τα ίδια καπνά θα μεταφέρονταν από τα Σκόπια στην Ξάνθη για επεξεργασία μετά από μια διαδρομή 6 ωρών. Η υπάρχουσα εγκατάσταση του Συνεταιρισμού στην περιοχή η οποία βρίσκεται στο Κρούσεβο άνοιξε το 2015 από ήδη εγκατεστημένες αποθήκες καπνών. Η νέα εγκατάσταση έχει συνολικό όγκο 11.000 τετραγωνικών μέτρων με ήδη εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Το αγρονομικό τμήμα του Σ.Ε.Κ.Ε. ο οποίος λειτουργεί με συμβόλαια από την Αλβανία και την Βουλγαρία πρόκειται να διασφαλίζει την ασφάλεια των εργατών εξασφαλίζοντας την σωστή χρήση των κατάλληλων απωθητικών και προστατευτικών ραντισμάτων για τις σοδειές των καπνών των οποίων η χρήση να συνάδει με τους κανονισμούς της περιοχής για την διατήρηση της οικολογικής και της περιβαλλοντολογικής ισορροπίας με την διατήρηση της χαρακτηριστικής τους υψηλής ποιότητας στην παραγωγή.

 

 

Πηγή : https://elepheriepilogi.wordpress.com

Read 553 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Απρ 24, 2018
Στον τρόπο με τον οποίον «έτρεξε» η επιχείρηση της Αστυνομίας για ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 02, 2018
Με την νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης σε 9 Αμερικανικές πολιτείες και ολόκληρο τον Καναδά η οποία επακολούθησε ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουν 12, 2018
Η ρύθμιση οδηγεί σε «καταδίκη» των επαγγελματιών του χώρου   «Παράλογη» χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…