Τα κουβούκλια για το κάπνισμα νομιμοποιούνται στα Ρωσικά αεροδρόμια

Τα κουβούκλια για το κάπνισμα νομιμοποιούνται στα Ρωσικά αεροδρόμια

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 12:16

Αίθουσες ή κουβούκλια με πλήρη εξαερισμό όπου οι επιβάτες στα Ρωσικά αεροδρόμια θα μπορούν να καπνίζουν επιτράπηκε να εγκατασταθούν σε αυτά μετά από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία του κάτω οίκου της Ρωσικής Δούμας επάνω στην σχετική πρόταση την οποία υπέβαλε ο βουλευτής Σεργκέι Μποϊάρσκι του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας στις 25 του περασμένου Απριλίου.

Η πρόταση του βουλευτή εγκρίθηκε για ψηφοφορία στον κάτω Ρωσικό οίκο από την κοινοβουλευτική επιτροπή μεταφορών, συγκοινωνιών και δημοσίων έργων η οποία την χαρακτήρισε μαζί με τα επιχειρήματα τα οποία την συνόδευαν ως λογική. Τα κύρια επιχειρήματα του βουλευτή υπέρ της νομιμοποίησης  των αιθουσών για το κάπνισμα στα αεροδρόμια της Ρωσίας μετά από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από το 2013 υπήρξαν ότι:

  • Η εφαρμογή της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος από τον νόμο αυξάνει τα κρούσματα των παραβάσεων λόγω της ανάγκης όσων ταξιδιωτών δεν την συμβιβάζουν με τις κυρώσεις τις οποίες υπάρχουν.
  • Το περιστασιακό κάπνισμα που σημειώνεται σαν αποτέλεσμα βλάπτει την υγεία άλλων ταξιδιωτών στον ίδιο χώρο.
  • Το κάπνισμα σε εξωτερικούς αποκλειστικά χώρους των αεροδρομίων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της ύπαρξης εύφλεκτων υλικών και των πολλών επισκεπτών.
  • Η αντικαπνιστική σύμβαση πλαισίου του Π.Ο.Υ. την οποία υπογράφει η Ρωσία από το 2008 δεν περιέχει συστάσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος εντός ή παραπλήσια των αεροδρομίων.

Εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας δήλωσε σχετικά με τα παραπάνω ότι «Η υλοποίηση αυτής της κίνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβάσεις δικαιωμάτων του πολίτη όπως είναι η έκθεση στο υγιεινό περιβάλλον και η προστασία της υγείας τους κατά την παραμονή τους στα κτίρια των αεροδρομίων το οποίο αντίκειται στο Άρθρο 55 του Ρωσικού Συντάγματος».

Επίσης, τον Ιούνιο του 2017 η Ρωσίδα υπουργός υγείας Βερόνικα Σκβόρτσοβα ανήγγειλε ότι το ποσοστό των καπνιστών μειώθηκε στο 30,9% το 2016 από το 39,4% κατά το 2009 και ότι το παθητικό κάπνισμα μετριάστηκε κατά το ένα τρίτο μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Πηγή : https://elepheriepilogi.wordpress.com

Read 825 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Ιαν 03, 2019
Ανένδοτο αγώνα κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, σε μια ...
Post by Διαχειριστής
- Φεβ 06, 2019
Είτε καπνίζει κάποιος, είτε όχι, είτε είναι μικρός σε ηλικία είτε μεγαλύτερος είναι μάλλον απίθανο να μην έχει πιάσει ...
Post by Διαχειριστής
- Δεκ 12, 2018
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…