Πρωτοφανής η χρήση με την διάδοση των λαθραίων προϊόντων καπνού στην Αγγλία

Πρωτοφανής η χρήση με την διάδοση των λαθραίων προϊόντων καπνού στην Αγγλία

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 16:37

Νέα έρευνα που διενήργησε η Ένωση Βρετανών Καπνοβιομηχάνων (TMA) προερχόμενη από την δειγματοληψία 12.000 Άγγλων από το 17,1% των καπνιστών αποκαλύπτει από πρωτοφανές ένα ουσιαστικό μερίδιο της αγοράς και της κατανάλωσης των καπνικών προϊόντων στην Αγγλία ως προερχόμενο από το παράνομο λαθρεμπόριο και από την αφορολόγητη συναλλαγή τους από την αντίθεσή της με τον νόμο. Παράλληλα το ποσοστό αγοραστών των νόμιμων προϊόντων που τα προμηθεύτηκαν από το εξωτερικό και σαν αφορολόγητα είδη αυξήθηκε στο 76% από το 73% σε σχέση με πέρυσι.

Με την λιανική τιμή των καπνικών να υπερβαίνει το διπλάσιο της αληθινής τους αξίας σε σχέση με το κόστος παραγωγής ταυτόχρονα διαδόθηκε από κοινός τόπος των καταναλωτών η προμήθειά τους από το εξωτερικό σε ρυθμό υστερίας σε σχέση με την αγορά όπου τους παρέχει στην απλησίαστη τιμή των 8,50 λιρών (10 Ευρών) το ανάλογο προϊόν χωρίς το κύρος με την διάκριση του παρασκευαστή του επάνω στην συσκευασία του ο τόπος τους έχοντας απαιτήσει και νομοθετήσει την απλή και την ομοιόμορφη τυποποίηση όλων των προϊόντων καπνού και το 2% επιπρόσθετα του πληθωρισμού της τιμής τους στην άνοδο από το κλείσιμο και την κάλυψη της βιτρίνας από όπου παρέχονται στο λιανικό σημείο της πώλησης.

Το 86% των ερωτηθέντων στην έρευνα του TMA υποστήριξαν χαρακτηρίζοντας από ακριβές τις τιμές των καπνικών προϊόντων ενώ το 56% δικαιολόγησε στον εαυτό του την αφορολόγητη με το ένα τρίτο της αρχικής τιμής προμήθειά τους από το λαθρεμπόριο έχοντας το κόστος σαν παράγοντα όπου το 37% έχει υποκινηθεί λόγω της έλλειψης από την απαγόρευση των μισών πακέτων έχοντας το ελάχιστο μέγεθος των 10 τσιγάρων ενώ το 28% περισσότερο λόγω της απλής τους τυποποίησης. Το 16% των ερωτηθέντων συναλλάσσονταν τακτικά με την λαθραία παροχή της αγοράς των καπνικών προϊόντων δαπανώντας σε αυτήν πάνω από χίλιες λίρες τον χρόνο ενώ το 76% θα τα έχουν προμηθευτεί από το εξωτερικό από νόμιμες και αφορολόγητες πηγές διάθεσης.

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας.

chart

 

 

Πηγή: https://elepheriepilogi.wordpress.com

Read 3766 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 07, 2019
Στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο αλλοδαπών ηλικίας 20 και 23 ετών, αντίστοιχα και ενός ημεδαπού ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουν 25, 2019
«Η σχετική αβεβαιότητα που επικρατεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα πρέπει να μην αποτελέσει λόγο για την ...
Post by Διαχειριστής
- Απρ 17, 2019
Με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας νομιμοποιήθηκε η κυκλοφορία των μη νικοτινούχων υγρών αναπλήρωσης για το ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…