«Νέα εποχή» για τις συσκευασίες τροφίμων και ποτών

«Νέα εποχή» για τις συσκευασίες τροφίμων και ποτών

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018 15:37

«Νέα εποχή» για τις συσκευασίες τροφίμων και ποτών. 

Η Tetra Pak ενώνει τις δυνάμεις της με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης πόρων Veolia, μία συνεργασία που θα επιτρέψει την ανακύκλωση όλων των υλικών των χρησιμοποιημένων χάρτινων συσκευασιών ποτών και τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έως το 2025.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά μέσο όρο, μία χάρτινη συσκευασία ποτών και τροφίμων αποτελείται κατά 75% από χαρτόνι, 20% από πλαστικό και 5% από αλουμίνιο. Οι ίνες χαρτιού που προκύπτουν από την ανακύκλωση  μετατρέπονται σε χαρτοπολτό υψηλής ποιότητας και έχουν ζήτηση στην αγορά, καθώς χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. «Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για το ανακτηθέν μείγμα πλαστικών/πολυμερών και αλουμινίου (PolyAl)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, το εξαγόμενο PolyAl θα επεξεργάζεται σε ειδικές εγκαταστάσεις και θα μετατρέπεται σε πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία πλαστικών. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση και η αξία του ανακυκλωμένου PolyAl, γεγονός που θα συνεισφέρει στη συνέχεια στην πιο αποτελεσματική συλλογή και ανακύκλωση των χάρτινων συσκευασιών ποτών και τροφίμων.

Η συνεργασία μεταξύ των Tetra Pak και Veolia θα ξεκινήσει εντός της ΕΕ, με στόχο να επεκταθεί σε περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: www.minimarketmag.gr

Read 102 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Μυρτώ Δημητριάδη
- Οκτ 18, 2018
Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού ...
Post by Διαχειριστής
- Δεκ 08, 2018
Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και επίσημα η φημολογούμενη εδώ και ημέρες συμφωνία μεταξύ της εταιρείας  ...
Post by Διαχειριστής
- Οκτ 26, 2018
Τους φόβους τους ότι θα επιστρέψουν στο τσιγάρο, αν ισχύουν οι πληροφορίες για τα νέα δεδομένα που φέρνει στη ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…