Συνολικό πρόστιμο 500.000 ευρώ στα πρακτορεία διανομής Τύπου «Άργος» και «Ευρώπη» για καρτέλ

Συνολικό πρόστιμο 500.000 ευρώ στα πρακτορεία διανομής Τύπου «Άργος» και «Ευρώπη» για καρτέλ

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 08:49
Πρόστιμα στις δύο εταιρείες διανομής Τύπου για παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, λίγες ημέρες μετά την παρέμβαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που κάλεσε την Επιτροπή να πάρει θέση, αναφορικά με την μονομερή τροποποίηση των όρων διανομής των εφημερίδων από το πρακτορείο «Άργος». Το εν λόγω πρακτορείο καλείται να καταβάλλει 350.000 ευρώ, ενώ το πρακτορείο «Ευρώπη» να καταβάλει 150.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, με την υπ' αριθ. 669/2018 απόφασή της η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) που εκδόθηκε κατά την απλοποιημένη διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών του άρθρ. 25α του ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και την υπ' αριθ. 628/2016 απόφαση ΕΑ, μετά από αιτήματα υπαγωγής στη διαδικασία αυτή των εταιρειών: α) «Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και Διανομής Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου - Ευρώπη» και β) «Άργος Ανώνυμη Εταιρία Πρακτορεύσεως Διαχειρίσεως και Μεταφορών» αποφάσισε ομόφωνα, ότι οι εν λόγω εταιρείες έχουν παραβεί τους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες περί ανταγωνισμού των άρθρων 1 του ν. 703/77 (ήδη ν. 3959/2011) και 81 ΣυνθΕΚ (ήδη 101 ΣΛΕΕ). με τη συμμετοχή τους σε οριζόντιες συμφωνίες ή/και εναρμονισμένες πρακτικές.

Ειδικότερα, με βάση το σκεπτικό της απόφασης τα δύο πρακτορεία συμμετείχαν σε αντιανταγωνιστική σύμπραξη που συνίστατο σε οριζόντιες συμφωνίες ή/και εναρμονισμένες πρακτικές με αντικείμενο τον καθορισμό κοινής εμπορικής και τιμολογιακής πολιτικής (προμηθειών), τον περιορισμό της διάθεσης, την κατανομή πελατείας και την εντεύθεν νόθευση του ανταγωνισμού στην αγορά διανομής τύπου. Για την παράβαση αυτή, επιβλήθηκε πρόστιμο, ύψους 150.000 ευρώ στην ΕΥΡΩΠΗ και 350.000 ευρώ στο «Άργος».

Για τη συνεργασία και τις παραδοχές τους, η Επιτροπή Ανταγωνισμού μείωσε τα επιβαλλόμενα πρόστιμα για κάθε εμπλεκόμενη εταιρεία κατά 15%, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Πληροφορίες για τη νεοπαγή διαδικασία διευθέτησης διαφορών παρέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο Νο.3 της Ε.Α. και στην υπ' αριθ. 628/2016 της Ε.Α. και www.epant.gr/PagesLegislations, αντίστοιχα.
 
Πηγή: .thepressproject.gr
Read 298 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Ιαν 03, 2019
Ανένδοτο αγώνα κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, σε μια ...
Post by Διαχειριστής
- Φεβ 06, 2019
Είτε καπνίζει κάποιος, είτε όχι, είτε είναι μικρός σε ηλικία είτε μεγαλύτερος είναι μάλλον απίθανο να μην έχει πιάσει ...
Post by Διαχειριστής
- Δεκ 12, 2018
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…