Μετά από Μάιο του 2020 τέρμα με την μέντα κοινοτικά στα τσιγάρα

Μετά από Μάιο του 2020 τέρμα με την μέντα κοινοτικά στα τσιγάρα

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 16:35

ισχύς των διατάξεων της κοινοτικής οδηγίας περί της πώλησης και της διάθεσης των καπνικών προϊόντων τις οποίες αφορούν στην απαγόρευση εκείνων των οποίων χαρακτηρίζει το άρωμα ή την γεύση μέντας έχει την έναρξη τον Μάιο του 2020 με ευρύτερη την έκταση των χωρών συμμετεχόντων απαρτίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι σχετικές διατάξεις θα ισχύσουν στην Ελλάδα με την Κύπρο έχοντας υπερψηφιστεί αναθεωρημένες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο 2014 ακολουθώντας την έντονη διαμάχη των παρασκευαστών των προϊόντων τα οποία επηρεάζονται ενώ αφορούν.

Οι Γερμανοί καπνοβιομήχανοι από τους ενάγοντες με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέσπασαν αρνητικό αποτέλεσμα της δίκης λόγω της οποίας έλπιζαν να εξακολουθήσουν εμπορία και την πώληση της μέντας σε καπνικά προϊόντα τους στις 30 Ιανουαρίου.

Όταν καπνικά προϊόντα διαθέτοντας εντόνως πέραν της μέντας ευρηματικά αρώματα τους απαγορεύτηκαν παρεμφερώς οι πωλήσεις τους πριν να διακοπούν αντιστοιχούσαν σε 3% του συνόλου με την μέντα σε 7% του συνόλου τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περιττό να λέμε ότι η μέντα αποτελεί την καθημερινή διαλογή μεταξύ των Άγγλων καπνιστών ή των καταναλωτών επιστρέφοντας με την απόφαση για το επικείμενο την 29-η Μαρτίου του 2019 Brexit στα ράφια όλων άλλωστε των καταστημάτων τα οποία διατηρούνται καλυμμένα κλειστά από την έκθεση ταυτόχρονα των ομοιόμορφων συσκευασιών χωρίς την επώνυμη καλλιτεχνική υπογραφή με την διακόσμηση με πώληση στην διπλή τιμή κόστους των 10 Ευρών ή των 8 λιρών.

Αποτελούν ενδεχομένως εκείνα τα προϊόντα τα οποία άλλωστε εξασφαλίζουν παρέχοντας την πρόληψή τους με την στασιμότητα των βρογχικών συμπτωμάτων ή των λαρυγγικών ή των φαρυγγικών διαταραχών έναντι περισσότερο κοινού καπνίσματος διαθέτοντας την μέντα την οποία πιθανότατα ελέγχει την ίδια εμφάνιση ή την μετεξέλιξη εξισορροπώντας ή εξουδετερώνοντας την.

Ο Βέλγος Πρόεδρος Guillaume Périgois του Ευρωπαϊκού της παραρτήματος της Ένωσης της Βρεταννικής ένωσης των καπνιστών F.O.R.E.S.T. από τα αρχικά στην φράση «Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco» έχοντας λειτουργήσει από τον Ιανουάριο του 2017 μετά το Βρεταννικό κοσμοϊστορικό δημοψήφισμα ενώ έχοντας διατελέσει ο αναπληρωτής διευθύνων στην καθιερωμένη στο 2010 συμπαράταξη των Ευρωπαίων πολιτών «Νέα Κατεύθυνση – Ίδρυμα για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση» από την πρώτη Βρετανίδα γυναίκα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ (1925-2013) δήλωσε σχετικά με την επικείμενη κοινοτική απαγόρευση τσιγάρων μέντας προσεγγίζοντας την υλοποίηση:

«Απαγόρευση των αρωματικών προϊόντων καπνού συμπεριλαμβάνοντας τσιγάρα της μέντας συνιστά αδικαιολόγητη επίθεση στις παρεχόμενες επιλογές των καταναλωτών την οποία λίγα θα πράξει προς την αποθάρρυνση των ανηλίκων από το μεταγενέστερο κάπνισμα. Η προδιάθεση του ανεφοδιασμού την οποία διαθέτει η Ευρωπαϊκή κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει. Η υπαγόρευση αρωμάτων τα οποία θα μπορούν ενήλικοι να απολαμβάνουν εκτυλίσσεται πέραν των ορίων της παρωδίας. Την λύση προς την ελάττωση των επιπέδων των καπνιστών αναμεταξύ των παίδων αποτελεί η παιδεία με την συρρίκνωση της τιμωρίας σε όποιους συλλαμβάνονται πωλώντας τους τον καπνό. Αντί αυτού η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μετά της βεβαιότητας σχεδόν θα πυροδοτήσει την ανεξέλεγκτη μαύρη αγορά των αρωματικών καπνικών προϊόντων πολλά εκ των οποίων θα περιέλθουν στην κτήση των ανηλίκων».

 

 

Πηγή:elepheriepilog

Read 2686 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Φεβ 05, 2020
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2020   Για 8η συνεχή χρονιά η Japan Tobacco International Ελλάδας βραβεύθηκε ως ...
Post by Διαχειριστής
- Δεκ 19, 2019
Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από τους 14 Έλληνες επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…