Επέλεξαν τσιγάρο -Ηρθε η ώρα της δικής μας επιλογής

Επέλεξαν τσιγάρο -Ηρθε η ώρα της δικής μας επιλογής

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Πέμπτη, 30 Μάιος 2019 12:35

Το Υπουργείο Υγείας, πριν από λίγο καιρό, είχε εξισώσει το κάπνισμα με το άτμισμα θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την δημόσια υγεία αλλά και την αντικειμενική ενημέρωση. Σήμερα, με τις εκλογές προ των πυλών, το ΣΕΕΠΑ, επιτίθεται ξανά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από τους πολίτες να την καταψηφίσουν.

Με ανοιχτή επιστολή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος, επισημαίνει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με το άτμισμα και ζητά από τους πολίτες να κάνουν την δική τους επιλογή.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου δεν αποφασίζουμε μόνο για το μέλλον της πατρίδας μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Επιλέγουμε επίσης για το μέλλον του κλάδου μας, για την ζωή των οικογενειών μας αλλά και για την προοπτική των 10,000 εργαζόμενων που εργάζονται στα καταστήματα και τα γραφεία μας.

Πριν αποφασίσουμε, οφείλουμε να θυμηθούμε και να αναλογιστούμε ότι η κυβέρνηση των τελευταίων πέντε ετών, επέλεξε το τσιγάρο, εργαζόμενη συστηματικά για την εξαφάνιση των Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος.

Επέλεξαν, να μην δώσουν την μάχη στο αντικαπνιστικό μέτωπο, πιστεύοντας ότι η πιο σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία στην χώρα μας, δεν αξίζει της προσοχής τους.

Επέλεξαν, να καταργήσουν στην πράξη την αντικαπνιστική νομοθεσία, καπνίζοντας ακόμα και μέσα στα Υπουργεία, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο, ολέθριους συμβολισμούς στη νέα γενιά.

Επέλεξαν, να μη μας μιλήσουν, να μην διαβουλευτούν μαζί μας αλλά ούτε και με τους 300,000 Έλληνες ατμιστές, για το νέο ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο που αφορά το άτμισμα.

Επέλεξαν, να μην έρθουν στα καταστήματα μας για να δουν πως γίνεται στην πράξη ο αντικαπνιστικός αγώνας, αλλά να επισκεφθούν τα εργοστάσια πολυεθνικών του καπνού για να τους επαινέσουν για τις επενδύσεις τους.

Επέλεξαν, όταν νομοθετούσαν, να μη λάβουν υπόψιν τους επιστημονικές μελέτες και πρακτικές άλλων χωρών που συνηγορούν στο γεγονός ότι το άτμισμα είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για τη διακοπή του καπνίσματος.

Επέλεξαν, να φορολογήσουν εξαντλητικά τα προϊόντα μας, αγνοώντας το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο οδηγούν στην εξόντωση μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Επέλεξαν, να εξισώσουν το άτμισμα με το κάπνισμα, δημιουργώντας το πιο περίπλοκο, παράλογο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ατμιστικά προϊόντα, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο τις πολυεθνικές του καπνού.

Τώρα όμως, αγαπητοί συνάδελφοι ήρθε η ώρα της δικής μας επιλογής.

Εμείς επιλέγουμε να προστατεύσουμε τη ζωή των οικογενειών μας και το δικαίωμα στην εργασία των ανθρώπων μας.

Επιλέγουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε έτσι ώστε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που καπνίζουν να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και οι ατμιστές να συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.


Πηγή: iefimerida.gr 

Read 544 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 02, 2019
Ένα ακόμα πλοκάμι των κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Ασφάλεια του ...
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 16, 2019
Ξεκίνησε από τη ΔΕΘ και θα αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα   Μια σημαντική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης ...
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 12, 2019
Ένας άνδρας από το Wisconsin των ΗΠΑ κατηγορείται για παράνομη επιχείρηση που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…