Ο Κουτάλας είναι ακόμα εδώ. Το ιστορικό περίπτερο ζει και βασιλεύει

Ο Κουτάλας είναι ακόμα εδώ. Το ιστορικό περίπτερο ζει και βασιλεύει

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 10:54

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα landmark της Παραλιακής. Ακόμα κι αν άλλαξε θέση, είναι ακόμα εδώ και βγάζει την κουτάλα του στο Καβούρι.

Έχω δώσει ότι μπορείς να φανταστείς. Νερά, αναψυκτικά, καπνούς, τσιγάρα» λέει ο κύριος Μιχάλης, που μπορεί κανείς να βρει σήμερα το περίπτερο του μετά τη στροφή για το Μικρό Καβούρι. Πλέον βρίσκεται στα δεξιά σε ένα μικρό χώρο που έχει και άτυπα διαμορφωμένο πάρκινγκ. Ουσιαστικά η κουτάλα του, δεν δείχνει να είναι και πολύ χρήσιμη.

Μια αμνημόνευτη εικόνα που είχα από τον Κουτάλα, ήταν γύρω στο 2009. Ένας πραγματικός λόχος από αμάξια προχωράει σημειωτόν, για να δώσει την παραγγελία του στο περίπτερο. Για να πούμε την αλήθεια, ήταν άκρως διασκεδαστικό. Ήταν ας πούμε, σαν να πήγαινες  σε κάποιο drive-in και περίμενες το χάμπουργκερ στο τέλος του παραθύρου. Ο Κουτάλας δεν ήταν μόνο ένα περίπτερο με καλή πατέντα.  Μπορούσες να βρεις κυριολεκτικά τα πάντα, καθότι ήταν φοβερά οργανωμένος. Το σημείο τύγχανε να βρίσκεται πάνω σε διασταυρώσεις με πολλά φανάρια. Μάλιστα αμέσως μετά το φανάρι του Μικρού Καβουρίου, υπάρχει και εκείνο της διασταύρωσης με τη στροφή που οδηγεί στα Βλάχικα. Προσωπικά θυμάμαι ότι ακόμη και να ήθελες να αναπτύξεις ταχύτητα, σου ήταν αδύνατο λόγω της πολυπληθούς σηματοδότησης. Ο Κουτάλας ήταν μαθημένος και έτσι όταν τα αυτοκίνητα άναβαν τα αλάρμ τους, οι από πίσω οδηγοί ήξεραν ακριβώς πού θα σταματήσουν.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα Κώστα μου. Η μετακίνηση με διέλυσε. Με άφησε 4 μήνες χωρίς δουλειά» λέει ο κύριος Μιχάλης, που είχε το περίπτερο στο συγκεκριμένο σημείο από την δεκαετία του ’60.  Για το στόρι και όσους δεν γνωρίζουν, ο δήμος είχε ζητήσει να απομακρυνθεί το περίπτερο από το συγκεκριμένο σημείο, καθότι είχε προκαλέσει πολλά δυστυχήματα. Ωστόσο όπως αναφέρει ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας πριν από 3 χρόνια, ο δικηγόρος Μάκης Φιλόπουλος που είχε εκπροσωπήσει τότε το περίπτερο του Κουτάλα, είχε αναφέρει ότι δεν προκύπτει από πουθενά πως το περίπτερο έχει προκαλέσει έστω και ένα ατύχημα όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του. Παρόλα αυτά το ιστορικό της όλης κατάστασης βρήκε διχασμένους τους πολίτες και τους κατοίκους, καθότι κάποιοι θεωρούσαν σωστή τη μεταφορά του (λόγω του ότι βρισκόταν πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας) και άλλοι υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα ότι η μετακίνηση δεν έπρεπε να γίνει.

Σύμφωνα με τον κύριο Μιχάλη η δουλειά είναι πλέον πολύ πεσμένη και το περίπτερο δεν γνωρίζει σε καμία περίπτωση τις παλιές του δόξες. Το καλοκαίρι σίγουρα θα είναι λυτρωτικό μιας και η παραλία έχει συνεχώς κόσμο, αλλά μέχρι τότε οι μήνες που περνούν και μαζί και η οικονομική κρίση, κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Ο Κουτάλας είναι ακόμα εκεί και συνεχίζει να εξυπηρετεί.

Ωστόσο το μοναχικό πλέον σημείο με τον άλλοτε στόλο από αμάξια να σταματάει από πίσω, προκαλεί μια νοσταλγία…

Πηγή: nou-pou.gr

Read 1309 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαϊ 06, 2020
Ξεκίνησε το “Safe Working” για τους εργαζομένους της BAT.  Το ειδικό πρόγραμμα “Safe Working”  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 13, 2020
By Dr Farsalinos One of the main issues that many people, especially vapers, are discussing concerning the ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…