Συμμαχία για τα πλαστικά από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Συμμαχία για τα πλαστικά από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 16:30

Συμμαχία για τα πλαστικά από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. 

Περίπου 100 δημόσιοι και ιδιωτικοί εταίροι, που καλύπτουν ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα των πλαστικών, υπέγραψαν προ ημερών κοινή δήλωση στο πλαίσιο της «συμμαχίας για την ανακύκλωση των πλαστικών» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κοινή δήλωση των εταίρων της «συμμαχίας για την ανακύκλωση των πλαστικών» εξυπηρετεί τους στόχους που τέθηκαν το 2018 για την χρήση 10 εκατομμυρίων τόνων ανακυκλωμένου πλαστικού για την παραγωγή νέων προϊόντων ετησίως στην Ευρώπη έως το 2025.

Στη «συμμαχία» συμμετέχουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώσεις επιχειρήσεων, φορείς τυποποίησης, ερευνητικοί οργανισμοί και τοπικές και εθνικές αρχές, που δεσμεύονται στην υλοποίηση του στόχου για μετάβαση σε μηδενικά πλαστικά απόβλητα στη φύση και μηδενική υγειονομική ταφή. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να βελτιωθεί ο σχεδιασμός των πλαστικών προϊόντων για να ενσωματώνουν περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά, να προσδιορισθεί το αναξιοποίητο δυναμικό για αυξημένη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση πλαστικών αποβλήτων, να διαμορφωθεί ένα θεματολόγιο έρευνας και ανάπτυξης για τα ανακυκλωμένα πλαστικά και να καθιερωθεί διαφανές και αξιόπιστο σύστημα για την παρακολούθηση όλων των ροών πλαστικών αποβλήτων στην ΕΕ.

Στην ΕΕ, οι δυνατότητες ανακύκλωσης των πλαστικών αποβλήτων παραμένουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες, ιδίως σε σύγκριση με άλλα υλικά όπως το χαρτί, το γυαλί ή τα μέταλλα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθε χρόνο συλλέγονται στην Ευρώπη πάνω από 27 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων, από τους οποίους λιγότερο από το ένα τρίτο διοχετεύονται σε μονάδες ανακύκλωσης. Ως εκ τούτου, το 2016 πωλήθηκαν στην Ευρώπη λιγότεροι από 4 εκατομμύρια τόνοι ανακυκλωμένων πλαστικών, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 8% της αγοράς πλαστικών στην ΕΕ. Εγκρίνοντας τον ενωσιακό στόχο πώλησης 10 εκατομμυρίων τόνων ανακυκλωμένων πλαστικών στην ΕΕ έως το 2025, η «συμμαχία για την ανακύκλωση των πλαστικών» δεσμεύεται να συμβάλει στην τόνωση της αγοράς ανακυκλωμένων πλαστικών στην ΕΕ κατά περισσότερο από 150 %.

 

 

Πηγή:minimarketmag.gr

Read 1411 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαϊ 06, 2020
Ξεκίνησε το “Safe Working” για τους εργαζομένους της BAT.  Το ειδικό πρόγραμμα “Safe Working”  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 13, 2020
By Dr Farsalinos One of the main issues that many people, especially vapers, are discussing concerning the ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…