Νέες «επιδρομές» για την πάταξη του παρεμπορίου

Νέες «επιδρομές» για την πάταξη του παρεμπορίου

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 14:11

Νέες «επιδρομές» για την πάταξη του παρεμπορίου.

Συνεχίζεται η μάχη της κυβέρνησης για την πάταξη του παρεμπορίου, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με τα προϊόντα «μαϊμού» να παίρνουν θέση ακόμα και σε καταστήματα μικρής λιανικής.

Πιο αναλυτικά, επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Χερσόνησο, Μάλια, Θεσσαλονίκη και Αγίους Αναργύρους, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη Χερσόνησο και τα Μάλια, με τη συμμετοχή  της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εμπορικά καταστήματα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 437 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Λαϊκή Αγορά επί της οδού Μπότσαρη, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες είδη παρεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας ύψους 400 ευρώ, ενώ για δύο περιπτώσεις, εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.

Στον δήμο Αγίων Αναργύρων, σε 65 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας ύψους 1.500 ευρώ.

Πηγή: .minimarketmag.gr

Read 1488 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαϊ 06, 2020
Ξεκίνησε το “Safe Working” για τους εργαζομένους της BAT.  Το ειδικό πρόγραμμα “Safe Working”  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 13, 2020
By Dr Farsalinos One of the main issues that many people, especially vapers, are discussing concerning the ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…