Δημιουργία ειδικού χώρου καπνιζόντων σε κατάστημα Εστίασης: μάθετε πώς θα τον αποκτήσετε

Δημιουργία ειδικού χώρου καπνιζόντων σε κατάστημα Εστίασης: μάθετε πώς θα τον αποκτήσετε

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019 09:58

Το Σχέδιο Δράσης κατά του καπνίσματος έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, φέρνοντας τον κλάδο της Εστίασης μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να προσπαθήσουν τα καταστήματα να συμπορευθούν με το ριψοκίνδυνο πλαίσιο εφαρμογής του νέου νόμου ή να ζητήσουν μια νόμιμη και δίκαιη δυνατότητα ειδικής διαμόρφωσης του χώρου τους, ώστε να προσφέρουν αποκλειστικά στους καπνιστές πελάτες την επιλογή του καπνίσματος;

Στη δεύτερη περίπτωση, αναφερόμαστε σε μια δίκαιη απαίτηση, που μπορεί να έχει ο κάθε επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επενδύσει χρήματα στο κατάστημά του και σαφώς, δεν μπορεί να ζει υπό το βάρος μιας ακόμα πιθανής καταγγελίας ενώ τηρεί όλες τις προδιαγραφές, ούτε φυσικά μπορεί να απορροφήσει μονομιάς την απώλεια χιλιάδων πελατών καπνιστών.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε υπέρ της από κοινού αποδεκτής λύσης, που βασίζεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο, εξασφαλίζοντας την ιδανική πρόταση για μη καπνιστές, καπνιστές και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:

  • Για καταστήματα άνω των 100m2: Μετατροπή σε ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο καπνιζόντων, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος κάτω από αυστηρές προδιαγραφές και αποκλειστικά για όσους πελάτες επιθυμούν να απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους καπνίζοντας.
  • Για κατάστημα 70 - 100m2: Ειδική τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία τα διαθέσιμα τετραγωνικά της σάλας μετατρέπονται, κάτω από αυστηρές προδιαγραφές, σε ειδικό χώρο καπνιζόντων, ενώ ο κύριος χώρος εργασίας του προσωπικού είναι απομονωμένος.

Η διπλή επιλογή ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος αφορά κάθε τύπο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός από αυτά που επισκέπτονται νομίμως ανήλικοι θαμώνες και είναι διαθέσιμη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για καταστήματα – μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

1) Φωτοτυπία κάτοψης χώρου.

2) Φωτοτυπία άδειας λειτουργίας.

3) Φωτογραφίες εξωτερικών (μόνο πρασιές και όχι Δημοτικών), εσωτερικών χώρων, παταριών ή ορόφων.

4) Φωτοτυπία μισθωτηρίου συμβολαίου

5) Φωτοτυπίες 2 ταυτοτήτων μπρος - πίσω, των ιδρυτών της Λέσχης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα απόκτησης Λέσχης Καπνιζόντων, καθώς και για τις απαιτούμενες προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου, θα δίδονται μόνο σε ενεργά μέλη και σε κανένα τρίτο:

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος - 546 45 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛ: 2310 932420 - 932473 - 932481

paskedi@paskedi.gr

Αθήνα

Ερμού 56 4ος όροφος, 105 63 Αθήνα (Κέντρο), Εντός στοάς Κτήριο SPACES

ΤΗΛ: 2130 994018

paskedi@paskedi.gr

 

Πηγή: paskedi.gr

Read 1947 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαϊ 06, 2020
Ξεκίνησε το “Safe Working” για τους εργαζομένους της BAT.  Το ειδικό πρόγραμμα “Safe Working”  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 13, 2020
By Dr Farsalinos One of the main issues that many people, especially vapers, are discussing concerning the ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…