Ναι, είναι «ρουφιάνος» αυτός που τηλεφωνεί στο 1142. Τώρα σβήνει ένα τσιγάρο, αύριο μια ζωή!

Ναι, είναι «ρουφιάνος» αυτός που τηλεφωνεί στο 1142. Τώρα σβήνει ένα τσιγάρο, αύριο μια ζωή!

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 09:14
Μην λησμονείτε, στους ρουφιάνους στηρίχτηκαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να κυβερνούν. Η Στάζι, η KGB, η CIA, η Σεκιουριτάτε, οι Γερμανοτσολιάδες πιο παλιά, τι ήταν; Οικτροί ρουφιάνοι!  Θέλεις να είσαι ο αχυράνθρωπος του κράτους; Τηλεφώνησε τώρα στο 1142!

Παιδάκι ήμουν όταν έπειτα από μια κοπιαστική δουλειά στον κήπο, άκουσα τον παππού μου, λερωμένο από την κορφή μέχρι τα νύχια, να λέει σκουπίζοντας τον ιδρώτα από το  βρόμικο μέτωπό του: «Σαν τον ρουφιάνο έγινα»…

«Τι είναι ρουφιάνος παππού;» ρώτησα με νηπιακή αφέλεια για να πάρω μια απάντηση – απόσταγμα ζωής και εμπειρίας, που δεν επιδεχόταν περεταίρω διερεύνηση: «Ρουφιάνος παιδί μου, είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο. Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις και την ψυχή σου»!

Η Ιστορία έχει καταγράψει αρκετούς ρουφιάνους, (να σημειώσουμε ότι η λέξη έχει ρίζες ιταλικές – ruffian - και σημαίνει αυτό ακριβώς που είπε ο παππούς: βρόμικος) ανάμεσα τους σε θέση ξεχωριστή ο Εφιάλτης, ο Δημάρατος, ο Ανταλκίδας, ο Ιούδας, οι κουκουλοφόροι που «έδιναν» τους αντιστασιακούς στους ναζί, ο γείτονας που… ενημερώνει την αστυνομία του δήμου, όταν δεν λειτουργεί το ρολόι του νερού σου, και τελευταία αυτός που χωρίς περίσκεψη και δίχως ντροπή, θα τηλεφωνήσει στο 1142 και θα «καρφώσει» τον καπνιστή πλάι του στην ταβέρνα, στην καφετέρια!

Ναι, είναι ρουφιάνος!

Είναι ο ίδιος που θα πάρει το «100» γιατί κάνουν φασαρία οι «από πάνω», είναι εκείνος που θα ρίξει φόλα στο σκυλί του γείτονα που όλη νύχτα γαύγιζε, είναι ο συμμαθητής που θα αποκαλύψει ποιος έκανε τη σκανταλιά, είναι ο συνάδελφος που θα ενημερώσει τον διευθυντή για το πόσες μέρες της εβδομάδας φεύγεις νωρίς από το γραφείο, είναι αυτός που θα σε σύρει στα δικαστήρια για μισό μέτρο γης, είναι ο «φίλος» που θα σου ανοίξει τα μάτια για τα νυχτοπερπατήματα της κόρης σου, είναι ο ακραίος παλικαράς στην Κρήτη, που θα σε σκοτώσει γιατί τα πρόβατά σου του έφαγαν τα φυτεμένα, είναι ο χολερικός, ο φθονερός, που στερείται καλλιέργειας και κλίσης στο διάλογο και που το μότο του: «Θα δεις τι θα σου κάνω», διέπει ολόκληρη τη ζωή του!

«Γελάει με την λύπη σου ζηλεύει με την χαρά σου. Έχει στην πλάτη του ματιά, στον τοίχο έχει αυτιά»!  Ναι, αυτός είναι ο ρουφιάνος!

Μην λησμονείτε, στους ρουφιάνους στηρίχτηκαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να κυβερνούν. Η Στάζι, η KGB, η CIA, η Σεκιουριτάτε, οι Γερμανοτσολιάδες πιο παλιά, τι ήταν; Οικτροί ρουφιάνοι!Θέλεις να είσαι ο αχυράνθρωπος του κράτους; Τηλεφώνησε τώρα στο 1142!

Υπάρχει και ο άλλος τρόπος: Αν ενοχλείσαι από τον αμετανόητο καπνιστή τον πλησιάζεις και του ζητάς ευγενικά να συμμορφωθεί. Ο «Ελληναράς» που θα βρεθεί σε θέση αμύνης πιθανόν να επιτεθεί. Επόμενο βήμα είναι το παράπονο στον καταστηματάρχη. Κι αν και από εκεί αντιμετωπίσεις αδιαφορία ή χλεύη, φεύγεις. Οι πονηριές κι οι προδοσίες δείχνουν έλλειψη ικανότητας και προσωπικότητας, σίγουρα!

Όχι, δεν τηλεφωνείς στο 1142, δεν πλουτίζεις την εταιρία που διαχειρίζεται την γραμμή, ούτε επιχαίρεις βλέποντας να πέφτουν τα βαριά πρόστιμα στους παραβάτες. Λες: ας το βρουν από άλλον και φεύγεις!

Σήμερα είναι το τσιγάρο, «αύριο» θα βγει τηλεφωνική γραμμή για εκείνους που δεν ψηφίζουν το κόμμα της Κυβέρνησης ή δεν είναι οπαδοί κάποιας ομάδας· και εθισμένοι πια στη ρουφιανιά πόσο δύσκολο θα είναι στο απώτερο μέλλον αντί για τσιγάρα, να σβήνουμε ζωές; 

Πηγή: ethnos.gr

Read 1836 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 06, 2020
Το τέλος του καπνίσματος παραδοσιακών τσιγάρων προβλέπει ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Η στροφή ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 08, 2020
Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτήν την εβδομάδα να θέσει τα καινοτόμα προϊόντα καπνού, ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…