«Έρχονται» 50.000 απολύσεις στα καταστήματα εστίασης, λόγω… αντικαπνιστικού νόμου

«Έρχονται» 50.000 απολύσεις στα καταστήματα εστίασης, λόγω… αντικαπνιστικού νόμου

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 08:50

Του Γ. Κατσιάνη

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης, κρούουν οι επαγγελματίες του κλάδου, με αφορμή την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, μέσα σε ένα μήνα, ο τζίρος των καταστημάτων μειώθηκε κατά 40%!

«Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις και ο νόμος συνεχίσει να εφαρμόζεται με την σημερινή μορφή, εκτιμάται ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2020, 50.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και 3.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο», τόνισε.

Επιπλέον, σημείωσε πως ορισμένοι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης άρχισαν να απολύουν προσωπικό προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειες που έχουν υποστεί από την μείωση του τζίρου, λόγω της εφαρμογής του νόμου.

«Ας ορίσει το υπουργείο Υγείας ένα χώρο στο κάθε κατάστημα όπου και οι καπνιστές θα έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν να φάνε και να πιούνε», σημείωσε ο κ. Φιλοκώστας.

Πηγή: thesseconomy.gr

Read 4981 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Ιαν 01, 2020
Χρονιά με δυσκολίες και... έξωθεν εμπόδια, αλλά τελικά με θετικό πρόσημο και επιτυχίες το 2019 για την καπνοβιομηχανία ...
Post by Διαχειριστής
- Δεκ 19, 2019
Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από τους 14 Έλληνες επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…