Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Να στηριχθούν με κεφάλαια κίνησης όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Να στηριχθούν με κεφάλαια κίνησης όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020 09:20

Την ανάγκη στήριξης, με κεφάλαια κίνησης, όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -με μέριμνα και για εκείνες που μετά τη 10ετή κρίση αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δάνειά τους- υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στις 26/04/2020.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε εξαγγείλει τη χορήγηση δανείων στις πληττόμενες επιχειρήσεις έως το 25% του τζίρου τους, εξηγώντας ότι το εν λόγω τραπεζικό προϊόν θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή όσες πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019, ενώ δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και οι επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης πάνω από το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν προβλήματα με τα δάνειά τους, και επομένως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος χρηματοδοτικής στήριξής τους.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτό το αίτημα, σημειώνοντας ότι καταρχήν πρέπει να επιβραβευθούν όσοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, παράλληλα ωστόσο θα εκπονηθεί μέσω της μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, με διαφορετικά ωστόσο χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε ότι δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, χρειάζεται μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 24% τουλάχιστον στο 20% καθώς και της προκαταβολής φόρου κατά τουλάχιστον 50%.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα εστίασης και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας για επαναλειτουργία με τραπέζια σε εξωτερικό χώρο, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κάλεσε τους δημάρχους να μειώσουν τα τέλη χρήσης πεζοδρομίου και όπου αυτό είναι εφικτό να δοθεί περισσότερος χώρος.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Πηγή: eea.gr

Read 2023 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 06, 2020
Το τέλος του καπνίσματος παραδοσιακών τσιγάρων προβλέπει ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Η στροφή ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 08, 2020
Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτήν την εβδομάδα να θέσει τα καινοτόμα προϊόντα καπνού, ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…