Κατερίνη: Απομακρύνουν εγκαταλελειμμένα περίπτερα για τη διευκόλυνση των πεζών

Κατερίνη: Απομακρύνουν εγκαταλελειμμένα περίπτερα για τη διευκόλυνση των πεζών

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 16:58
Η επιχείρηση απομάκρυνσης άρχισε από τη συμβολή των οδών 16ης Οκτωβρίου και Δημάδη, πίσω από το Δημαρχιακό μέγαρο

Με στόχο την απρόσκοπτη προσπέλαση και την απομάκρυνση εμποδίων που προκαλούν αισθητική και λειτουργική όχληση, ο Δήμος Κατερίνης, με εντολή του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου συνεχίζει την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων (σχολαζόντων) περιπτέρων από τους δημόσιους χώρους της περιοχής ευθύνης του.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρων, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, με τη συνεργασία της Τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, αφενός στην συμβολή των οδών 16ης Οκτωβρίου και Δημάδη (πίσω από το Δημαρχιακό μέγαρο), αφετέρου στη γωνία των οδών Ανδρούτσου και Βασιλέως Β’.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης των περιπτέρων λόγω έλλειψης διάδοχης κατάστασης των ιδιοκτητών, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργησή τους, ενώ η απομάκρυνση των κουβουκλίων έγινε με δαπάνη του Δήμου.

1-16.jpg

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλο, οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες απομάκρυνσης «η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών και ΑμεΑ συνιστά προτεραιότητα για τον Δήμο Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της αισθητικής - λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί».

Πηγή: .makthes.gr

Read 859 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Αυγ 06, 2020
Το παρεμπόριο τσιγάρων δείχνει να έχει περιοριστεί τον τελευταίο καιρό, ως αποτέλεσμα του ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 16, 2020
Ενισχύει την παρουσία της στη μικρή λιανική η BAT.  Η British American Tobacco ενισχύει την παρουσία της ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 08, 2020
Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτήν την εβδομάδα να θέσει τα καινοτόμα προϊόντα καπνού, ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…