Αποφασίζεται από την Γερουσία η νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στον Καναδά

Αποφασίζεται από την Γερουσία η νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στον Καναδά

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018 11:30

Με τον Καναδικό νόμο (C-45) περί αποδοχής της κάνναβης για την χρήση της στην ψυχαγωγία να έχει υπερψηφιστεί από την Καναδική Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα την Πέμπτη ο ίδιος νόμος πρόκειται να κατατεθεί στην Καναδική Γερουσία έχοντας την υποστήριξη του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τρουντώ.

Ο Καναδάς από την ενδεχόμενη υπερψήφιση του νόμου των Φιλελευθέρων του Τζάστιν Τρουντώ και από την Γερουσία θα καταστεί πρώτη χώρα των εφτά πρώτων βιομηχανικών χωρών του κόσμου της ομάδας G-7 η οποία θα επιτρέπει το κάπνισμα και την ανάλωση της κάνναβης για την καθημερινή χρήση των πολιτών του, κάτι που ως τώρα είναι νόμιμο μόνο στην Ουρουγουάη και σε 9 πολιτείες των Η.Π.Α. μαζί με την πρωτεύουσά της, και σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας όπως είναι η Καταλονία.

Οι τυποποίηση της κάνναβης θα γίνεται σύμφωνα με τον ίδιο νόμο με απλές και ομοιόμορφες συσκευασίες οι οποίες θα επιτρέπονται προς πώληση αποκλειστικά σε ενήλικες φέροντας ενδεικτικές πληροφορίες και υγειονομικές προειδοποιήσεις χωρίς καμιά καλλιτεχνική γραφή και το όριο της φορητής κατοχής και ιδιοκτησίας για το κάθε άτομο θα ανέρχεται στα 30 γραμμάρια με ποινές φυλάκισης έως και 5 χρόνων για τους παραβάτες.

Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα οδηγηθούν στα 4,6 δισεκατομμύρια Καναδικά δολάρια μέχρι το 2021 με τις μεγάλες και διαγωνιζόμενες μεταξύ τους εταιρίες παραγωγής και εμπορίας της κάνναβης ορισμένες από τις οποίες ήδη διαθέτουν επενδύσεις ιαματικού χαρακτήρα και στην Ξάνθη στην Ελλάδα να τίθενται για αγοραπωλησία της μιας με την άλλη υποβάλλοντας υποψηφιότητα και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και προετοιμαζόμενες για κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές ύψους άνω των 6 δισεκατομμυρίων Καναδικών δολαρίων σύμφωνα με την Deloitte.

Πηγή : https://elepheriepilogi.wordpress.com

Read 425 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Απρ 24, 2018
Στον τρόπο με τον οποίον «έτρεξε» η επιχείρηση της Αστυνομίας για ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 02, 2018
Με την νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης σε 9 Αμερικανικές πολιτείες και ολόκληρο τον Καναδά η οποία επακολούθησε ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουν 12, 2018
Η ρύθμιση οδηγεί σε «καταδίκη» των επαγγελματιών του χώρου   «Παράλογη» χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…